Bine aţi venit!

Primăria Apaţa
Comuna Apaţa află pe DN13, între localităţile Măieruş şi Ormeniş. Are acces la calea ferată, respectiv tronşonul Braşov - Sighişoara.
La est este mărginită de râul Olt, iar la vest de Munţii Perşani. Atestată încă din 1377, Apaţa este localitatea unde s-a născut la 1625 Apáczai Csere János (d. 1659), unul dintre cei mai de seamă reprezentanţi ai filosofiei carteziene în Transilvania, adept al raţionalismului cartezian şi al sistemului lui Nicolaus Copernic.
În documentele castelului Bran se arată că Apaţa făcea parte din domeniile castelului şi că în anul 1543 plătea acestuia „decima maior" (dijma în cereale) din grâu, orz, secară, ovăz.
Lângă Apaţa, pe drumul spre Ormeniş, se află ruinele unei cetăţi datând din secolul al XIV-lea, de pe vremea regelui Ludovic cel Mare. Cetatea avea un important rol de apărare în timpul năvălirilor tătare.
 
 
_________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
 
Free MP3 Downloads Descarca de pe YouTube in Mp3 Youtube to Mp3 YouTube Mp3 Download Trilulilu Download YouTube Downloader
Primăria Apaţa
 

Cuvântul Primarului

În calitate de primar al comunei Apața, jud. Brasov, adresez bun venit tuturor vizitatorilor site-ului primăriei Apața. Am realizat acest site pentru ca dumneavoastră, cei care locuiți în această comună, dar și cei care sunt plecați, în țară sau în străinatate, să poată vedea tot ceea ce se întâmplă în comuna noastră. De asemenea, pe această cale ne putem face cunoscuți în țară și peste hotare, pentru a contribui la valorificarea potentialului economic și turistic de care dispune comuna noastră. În acest fel, orice posibil investitor din țară sau străinatate va cunoaște facilitățile pe care le oferim pentru dezvoltarea de afaceri pe raza administrativă a comunei noastre.

Există posibilitatea de a fi în dialog cu dumneavoastră; ne puteți adresa întrebări, sugestii, propuneri. Ca primar, doresc să declar disponibilitatea instituției pe care o reprezint de a fi un partener serios de dialog cu locuitorii, în slujba cărora ne desfașurăm întreaga activitate.
Vă mulțumesc în numele tuturor cetățenilor, pentru ca ați avut curiozitatea și dorința de a afla cât mai multe despre noi și sper că veți găsi și oportunități de afaceri, asigurându-vă de existența unei administrații publice locale, deschise și transparente.
Tuturor celor interesati, le propun să ne viziteze și să descopere frumusețea locurilor din comuna Apața.

Primar